Velkommen til

Glede

Fellesskap

Helse

#skigledehelelivet

Bli Medlem

Treningsgrupper

Arrangementer

Skihytta

Skianlegg

Kontakt oss

Trivsel i løypene

Onsdagsrenn

Onsdagsrenn

Onsdagsrennene startet i 1970. En onsdagskveld i januar dette året ble det første av den typen renn som gjerne kalles karusellrenn, avviklet. 40 jenter og gutter stilte opp, og det var slett ingen dårlig start.

I Moss skiklubb viste man at en god del av de yngste deltagerne ikke hadde ambisjoner til å satse på stevnedeltagelse i større sammenheng. Det gjaldt derfor å gi et tilbud i lokalmiljøet som var uhøytidelig, men som også gav spenning og konkurranselyst. De yngste skiløperne ble invitert til langrennskarusell. Det ble gitt poeng for plasseringer, men også ekstrapoeng for flittig deltagelse. Dermed stimulerte man også dem som ikke hadde muligheter for topp-plasseringer.

I boken Skigleder i løyper og bakker – Moss Skiklubb gjennom 75 år (2003) er det et kapittel om Vintervær og skiføre. Siden Onsdagsrennenes oppstart i 1970 står det å lese om vintre med varierende snøforhold og av den grunn varierende antall Onsdagsrenn – alt fra 0 til 10 arrangerte renn!

Vinteren 2005 ble historisk med tanke på Moss Skiklubbs Onsdagsrenn. Denne vinteren var snøfattig, og kun et Onsdagsrenn ble arrangert i Mossemarka. Derimot ble det arrangert 7 Onsdagsrenn på kunstsnø i Middagsåsen. Totalt arrangerte altså Moss Skiklubb 8 Onsdagsrenn selv i en snøfattig vinter!

(bilde mangler)

Bildet er hentet fra et Onsdagsrenn rundt 1980. Klart til start her (nr. 28)

(bilde mangler

Jon Arild Bjercke (juniortrener’n anno 2006 har blitt eldre J) Nr. 29 er Arild Eriksen.

 

(bilde mangler)

Startere er t.v. Arnfinn Linge og Olav Strandhagen.